Glasschade

Glasschade

Polijsten

Krassen in glas zijn vaak een storende factor. Een oplossing is om op een gegeven moment het hele raam of de glasplaat te vervangen. Deze oplossing is meestal bijzonder prijzig. Mikal Krasverwijdering biedt een goedkoper alternatief. Als één van de weinige bedrijven in Limburg biedt Mikal Krasverwijdering de mogelijkheid om uw bekraste glas te polijsten. Of het nu gaat om een raam, autoruit, deur of spiegel, Mikal Krasverwijdering verwijdert snel, milieuvriendelijk en voordelig uw krassen uit glas.

Werkwijze

Met een speciale glasloupe wordt bekeken hoe diep de kras is en of deze verwijderbaar is. Na overleg met de klant, wordt het glas met behulp van een polijstapparaat en een speciale polijstpasta behandeld en verdwijnen krassen met een diepte van 15-20 micron (20/1000 mm) als sneeuw voor de zon. Bovendien kunnen krassen tot aan de glaslat verwijderd worden!

Voordelen

  • Voordeliger dan vervangen
  • Vooraf vastgestelde prijs
  • No cue - no pay
  • Zonder overlast
  • Milieuvriendelijk

Slijpen

Voor krassen dieper dan 15-20 micron biedt Mikal Krasverwijdering een andere unieke oplossing aan: het slijpen van glas. Met oplossing voor glasrenovatie kunnen de meest voorkomende glasbeschadigingen snel en effectief gerepareerd worden. Deze oplossing wordt voornamelijk toegepast bij etalages en grote, exclusieve ramen.

Werkwijze

Het slijpen van glas gebeurt in een aantal stappen:

  • Het slijpen naar het diepste punt van de kras
  • Met een steeds kleinere korrel, een steeds groter oppervlak behandelen
  • Het napolijsten waardoor het glas weer helder wordt

Ook hier geldt wederom een vooraf afgestelde prijs.

Aanslagverwijdering / dieptereiniging

Een veel voorkomend probleem is aanslag op ramen door cementwater. De oorzaak hiervan is de uitloging van door cement verontreinigd regenwater. Veel gebouwen in ons land kennen dit probleem. Een oplossing die Mikal Krasverwijdering hiervoor biedt is een dieptereiniging van het glas. Hiermee wordt de aanslag verwijderd en wordt het glaswerk in zijn oude staat hersteld.

Werkwijze

Met behulp van een scrubpad worden de poriën van het glas geopend. Daardoor kan de reinigingsvloeistof tot diep in het glas doordringen en wordt het glasoppervlak hierdoor volledig gereinigd. Na het verwijderen van de vloeistof en het schoonmaken, is het glaswerk weer als nieuw.